Voetbalverslagen + voetbalprogramma (2024)

Algemeen

Gerard van Hooff

Doelpunten-thriller

Montfoort S.V.’19 - Victoria 5-4

Als je een goal meer maakt dan de ander, dan win je. Een uitspraak waar geen speld tussen te krijgen is. Waar bij Montfoort eindelijk de dop van doelpuntenfles af ging was het Victoria, onder aanvoering van Rik Langhout, dat tot het eind met prima voetbal voor een gelijkspel ging. Zoals gezegd Victoria de beter voetballende ploeg. Maar was Montfoort de ploeg die na krap een half uur de schroom van zich afgooide. Binnen tien minuten waren het Don Mimpen, Jasper van den Haselkamp en Ricardo Bakker die voor een 3-0 voorsprong zorgden. Mimpen en Bakker beiden na een afgeslagen corner en Jasper van den Haselkamp die bij de tweede paal kon binnentikken na goed voorbereidend werk van Emrie Bakker. Victoria wilde nog voor de rust de aansluiting krijgen en mocht voor rust een penalty nemen: 3-1.

Na rust waren er geen wissels en het was Rik Langhout die met een geweldig schot Robin Vianen wist te verrassen; 3-2. Langs het veld heerste de gedachte dat Victoria door ging zetten, maar Montfoort toonde opnieuw veerkracht. Teun Ros kwam met een goede actie buitenom en na een voorzet van Randy Meeuwsen wist Jasper van de Haselkamp met links de 4-2 binnen te knallen. Kort later, na een aanval over links, werd Rik Langhout op de elf meter volledig vrijgelaten; 4-3, zijn derde doelpunt. Denny van Loen kreeg van Emrie Bakker een prachtige kopkans, maar zijn kopbal verdween in de handen van de keeper. Thomas Koense kopte onderkant lat uit wederom een voorzet Emrie Bakker. Over veerkracht gesproken. De prima ingevallen Tijn Fransen wist met een mooie diepe bal Emrie Bakker weg te sturen. Zijn lob verdween keurig in de goal; 5-3 en weer afstand. Het bleef spannend en toen de scheidsrechter van dienst ver in blessuretijd een onnodige penalty gaf, werd het ook nog eens 5-4. U raadt het al; Rik Langhout 4x! Hier bleef het bij en Montfoort blijft in de race voor behoud van het eersteklasserschap.

Nacompetitie onontkoombaar

SVC’08 - FC Oudewater 4 - 4

Toen na 14 minuten de stand op het scorebord 0-3 aangaf, leek het een makkie te worden voor de Oudewaterse mannen. Het cadeautje voor de jarige trainer kon al uitgepakt worden. Maar hoe anders zou het lopen. Met nog een stief kwartiertje te gaan stonden de zaken er heel anders voor. Met 4-3 en slechts tien man op het veld leek de FC een genadeklap te krijgen. Bewonderenswaardig was het uiteindelijke terugvechten. Met z’n tienen werd er toch nog een punt weggesleept uit het Wassenaarse. In dat eerste kwartiertje waren het respectievelijk Bob Appels, Thomas Hoogenboom en Bart Griffioen die voor de doelpunten tekenden. Sommige daarvan waren echt mooi, veelal was ‘good-old’ Sjoerd Wiltenburg betrokken bij de opbouw. Hierna kabbelde de wedstrijd een beetje voort. Eenieder leek er al vrede mee te hebben dat SVC dieper in de put was geraakt. Een uitzondering hierop was echter Thomas Hughes die uit een schijnbaar ongevaarlijke aanval ineens de 1-3 achter Kaj van den Heuvel deponeerde. Dit gaf de Scheveningers, want dat zijn het, weer moed en al snel tekende dezelfde aanvaller, Hughes dus, uit een heel mooi genomen vrije trap voor de 2-3. Langzaamaan begonnen hier en daar wat irritaties binnen te sluipen en helaas liet de referee van dienst liet zich toch ietwat te veel meeslepen door het ‘slimme theater’ van vallen, kreunen en naar het hoofd grijpen van de thuisploeg.

In het begin van deel twee werd de hard werkende Sjoerd Wiltenburg binnen het daarvoor verboden gebied tegen de zoden gewerkt, maar alles wat men hoorde, geen fluitsignaal. Keeper Roos redde daarna prachtig mooi op een inzet van Thomas Hoogenboom, die trouwens een goede wedstrijd speelde. Toen Matthew Boelhouwer verrassend de 3-3 scoorde, leek de Oudewaterse elf geslagen, vooral ook omdat de scheidsrechter Ivo Anbergen voor een duwtje op z’n tweede geel trakteerde en dus rood. Een vermanend vingertje zou meer op zijn plaats geweest in deze stevige maar sportieve wedstrijd. Bij de 4-3 (Jermey Keus) leek het pleit helemaal beslist. Met z’n tienen werden echter nog een keer de mouwen opgestroopt met als gevolg kort voor tijd een mooi doelpunt na een even mooie combinatie. De afmaker was Willem La Lau (4-4).

Periodetitel in zicht

Groote Lindt - Haastrecht 4-7

Het werd de wedstrijd van centrumspits Stephan Bakker. Bakker was scherp tijdens de voorlaatste competitiewedstrijd. Mede hierdoor krijgt de competitie nog een positief staartje De derde periodetitel ligt immers voor het grijpen. Op het menu staat zaterdag de slotwedstrijd tegen het Dordtse DFC, de rode lantaarndrager. Aanvankelijk zag het er niet echt positief uit voor de Haastrechtenaren, want lange tijd keken de geelzwarten tegen een 2-0 achterstand aan. Er werden verdedigend te veel fouten gemaakt en de spits van Groote Lindt liet zich gelden. Toen echter Stephan Bakker op stoom kwam was het leed geleden. Tot vijfmaal toe was hij succesvol. Thijmen Rateland en Rogier Schröder maakten er een zevenklapper van. De toeschouwers kregen in totaal elf doelpunten voorgeschoteld; 4-7. Volgende week dus de thuiswedstrijd tegen het Dordtse DFC dat al gedegradeerd is.

En toen waren er nog negen

Cabauw- Siveo’60 0-5

Siveo heeft de reddingsboei kunnen grijpen, maar het is de vraag of het nog tijdig is. De geel-blauwen troefden Cabauw met 0-5 volledig af, maar hebben door de andere uitslagen volgende week rechtstreekse handhaving niet meer in eigen hand. Zoals zo vaak kwam Siveo sterk uit de startblokken. En binnen een half uur kwam het ook op een comfortabele 0-2 voorsprong. Tweemaal was het topscorer Gerwin Verlaan die toesloeg. Eerst na een vrije trap van Luuk Bregman die de goalie niet onder controle kon krijgen. Even later liepen Cabauwse verdedigers elkaar in weg en kon Gerwin Verlaan binnentikken. Nog voor de thee was de strijd beslist toen Gerwin Verlaan werd neergesabeld en Sven van der Plank de penalty onberispelijk binnenschoot; 0-3. Cabauw raakte geïrriteerd en moest dat bekopen met een tweede gele (dus rode) kaart voor Mark Rooken.

Na de pauze werd er bij de bezoekers volop gewisseld, deels ook door blessures. De snee ging er bij de Zegvelders duidelijk uit. Het duel werd rommeliger en zelfs toen Cabauw na rood (Nik Jongbloed) nog maar met negen spelers acteerde was het gedaan met de greep op de wedstrijd van Siveo. Pas in de slotfase werd de voorsprong nog uitgebreid. Eerst was het Luuk Bregman die met een sterk geplaatst afstandsschot de 0-4 aantekende. De eindstand van 0-5 werd bereikt toen invaller Gertjan Brak van afstand uithaalde en Erik Verlaan daar nog een tikje aan toevoegde. Het grootste gemis voor de roodwitten zal de schorsing zijn van Jongbloed.

Penalty’s doen das om

VV Groeneweg - Linschoten 3-1

Teleurstelling over de wijze waarop Linschoten uiteindelijk de boot in ging. En ook nog eens over het tijdstip waarop; de slotminuten. De koploper uit Zevenhuizen was uiterst nerveus bij aanvang van de partij en wist hoegenaamd niets te creëren. Na de drinkpauze kwamen er kansjes alom en was de thuisclub de gelukkigste door de openingstreffer te produceren. Linschoten knokte terug en nog voor de pauze was de gelijkmaker een feit. Die kwam op naam van Nick de Kort.

Na de thee was er sprake van eenrichtingsverkeer in de richting van het Linschoten doel. De kansen waren volgens de Groeneweg-trainer niet op de vingers van twee handen te tellen. De muur van de Linschotenaren werd niet geslecht door een velddoelpunt. Daarvoor hadden de koplopers niet één penalty nodig maar twee. Bij de tweede strafschop stond Linschoten met nog maar tien spelers in het veld wegens een overtreding op een doorgebroken speler. Linschoten speelt in de nacompetitie in een poging degradatie te voorkomen.

Zaterdag 25 mei

1e klasse B

14:30 - FC Aalsmeer - Montfoort SV ‘19

2e klasse C

14:30 - FC Oudewater - Alphia

3e klasse C

14:30 - VV Haastrecht - DFC

4e klasse B

14:30 - VV Linschoten - Perkouw

VROUWEN

4e klasse 2

12:30 - VV Haastrecht - FC Oudewater 2

4e klasse 5

12:00 - Cabauw - Montfoort SV ‘19

Voetbalverslagen + voetbalprogramma (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 5635

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.